Lahjakaupan toimitusehdot

1. Yleistä

Näitä ehtoja sovelletaan Fazer Makeiset Oy:n (jäljempänä ”Fazer”) Fazergifts-lahjakauppaan. Ostaessaan tuotteita lahjakaupasta palvelun käyttäjä (”Asiakas”) hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Fazerille. Fazer pidättää oikeuden muuttaa näitä ehtoja siitä ilmoittamatta. Asiakas hyväksyy muutokset Palvelua käyttäessään.

2. Rekisteröityminen ja henkilötiedot

Asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen. Lahjakaupasta voi tilata ilman rekisteröitymistä, rekisteröityminen MyFazer palveluun on vapaaehtoista. Rekisteröityä voi osoitteessa fazergifts.com. Asiakas vastaa Fazerille antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Mikäli Asiakas ei rekisteröidy, tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen.

Fazer saattaa kerätä käyttäjien henkilötietoja MyFazer palveluun rekisteröityessä tai muussa tapauksessa, jossa käyttäjä luovuttaa Palveluun henkilötietoja. Henkilötietoja käsitellään näiden käyttöehtojen, verkkosivuston rekisteriselosteen ja henkilötietolain mukaisesti.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä ja tietosuojasta.

3. Tilaaminen ja toimitus

Lahjakaupan toimitusvaihtoehdot ja hinnat:

Toimitustapa                                                       Hinta

Saajan kotiovelle Suomessa                              12,00€
Lähimpään postitoimipaikkaan Suomessa          7,30€
Pakettiautomaattiin (SmartPost)                          6,20€
Kirjepostina Suomessa                                        2,80€
Kirjepostina toiseen EU-maahan                         4,00€
Pakettilähetyksenä toiseen EU-maahan            12,00€

Toimitusaika Suomessa n. 3 arkipäivää. Muualle Eurooppaan 5-7 arkipäivää.

 

4. Maksaminen

Luottokortit

Maksamisen voi suorittaa MasterCard- tai Visa -maksukorteilla joko kredit- tai debit -maksuina. Yhdistelmäkorteissa debit -maksamiseen tarvittava numerosarja on kortin kääntöpuolella alalaidassa. Kredit-maksamisen kolminumeroinen turvaluku löytyy kortin kääntöpuolelta keskeltä. Debit-maksamisen kolminumeroinen turvaluku on kortin kääntöpuolella alalaidassa debit-maksunumeron perässä.
Jos saat virheilmoituksen yrittäessäsi maksaa, tarkista korttisi verkkomaksamisen nostorajat sekä kredit- että debit-maksamisessa.

Korttitiedot kerätään Verifone Finland Oy:n SSL-salatulla lomakkeella. Tällä sivulla asiakas voi turvallisesti täyttää korttitietonsa ja suorittaa maksun. Mitään korttitietoja ei tallenneta kaupan omaan järjestelmään.

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Verifone Finland Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Verifone Finland Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Verifone Finland Oy
Vantaankoskentie 14 01670 VANTAA
Puh: 09 477 4330 | Fax: 09 436 2490
Asiakaspalvelu: 0600 01 02 03 | Myynti: 09 477 433 40
Y-tunnus 0943819-9
ALV-numero: FI09438199

5. Tilauksen peruuttaminen, palautusoikeus ja reklamaatiot

Asiakas ei voi peruuttaa tilausta vahvistettuaan tilauksen eikä tilatuilla tuotteilla ole palautusoikeutta.

Mikäli Asiakas huomaa tuotteen tai toimituksen olevan virheellinen, asiakkaan tulee viipymättä virheen havaittuaan ilmoittaa virheestä puhelimitse 040-668 5748 tai sähköpostitse lahjakauppa@fazer.com. Tuotteet, joista reklamoidaan, tulee säilyttää kunnes reklamaatio on käsitelty.

6. Muuta

Fazer ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä.
Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta lainvalintasääntöjä.